Cykelferie i skønne omgivelser

Der er ca 2800 km afmærkede cykelruter i Harzen, startende lige uden for døren.

De fleste steder kan køres på almindelige cykler, nogen steder også på racer ( asfalt vejene).

Mange skovstier kalder på en cross cykel, og nogle steder er det absolut nødvendigt med en mountain-bike.

Man kan leje cykler flere steder.

 

Der er flere dedikerede mountainbike parker, hvor man kan leje cykler og udstyr til formålet. Terrænet kan være af sådan en beskaffenhed, at mange vil kvie sig ved at bruge eget udstyr - så lej i stedet. Man kører op af bjerget med cyklen i kabinelift - og så går det ellers nedaf... - Herunder et link til hjemmeside der fortæller mere om bike-parkerne.

http://ferie-i-harzen.de/sport-aktiv-ferie/mountainbiking-i-harzen.html

Fra lejligheden kan man f.eks cykle en rundtur på 55 km med ca 1000 højdemeter over Brocken (kendt herhjemme som Bloksbjerg).

Man kan sagtens køre derop sydfra på alm cykel - men ikke nordfra, hvor der kræves bedre udstyr/nyrebælte.

Undlad at forsøge hele rundturen, hvis du ikke har en mountainbike, med min. affjedret forgaffel, eller er indstillet på at trække forbi det værste stykke på 3-4 km ned af bjerget.

Hvis ikke, kan man bare køre op sydfra og så køre samme vej tilbage. Man vil fortryde hvis denne advarsel overhøres :)

 

Billeder fra cykleture: Nogle stier egner sig ikke til alm. cykler, andre er superlette - man kan sagtens køre op til Brocken på en alm. cykel, idet der er asfalteret hele vejen op, når man kommer sydfra. Højden er ca. 1141 m.

 

 

 

Udover mountain-bike parkerne, er der også et stort afmærket rutenet for mountain-bikes, så der er rigeligt med udfordringer til en uges ophold.