Harzen området er næsten umuligt at beskrive på en hjemmeside, så her følger enkelte tips samt nogle links.

links:

www.ferie-i-harzen.de

www.harzen.dk

www.wurmberg-seilbahn.de

 

 

Altenau ligger meget centralt for udflugter i hele området, men man kan også tilbringe en uge her i det skønne terræn.

Afhængig af årstid og ønsker, kan man  tage en tur til middelalderbyen Goslar (18 km), hvor der også er gode muligheder for at shoppe.

Er man interesseret i biler, er der ikke så langt til folkevognsfabrikken i Wolffsburg.

Noget længere væk, men dog stadigt muligt på en lang dagstur, er Berlin (190 km)

Der har tidligere været en del mineindustri i området - i Altenau f.eks sølvminer. Der findes flere mindre museer, og også

mulighed for at komme ind i en rigtig mine rundt om i Harzen.

Syd for Harzen, i Nordhaüsen, findes en KZ lejr, hvor der arbejde 12000  i gange under bjerge. Meget interessant – også selv om man måske ikke er så historisk interesseret.

Vil man ikke benytte kurbadet der er nabo til lejligheden, er der om sommeren mulighed for at bade i en nærtliggende skovsø, ligesom Altenau har Nordeuropas største krydderurtepark.

For vintersport har Altenau mange langrendsloiper, samt en meget lille begynder bakke for alpint løb.

Her er der også en kælkebakke. Der er ca 8 km til nærmeste sted hvor man kan køre 'rigtigt' på slalomski, nemlig i Torfhaus. Dette sted er højtbeliggende og måske mest snesikre sted i området.

Her er godt at øve hvis skibenene er lidt rustne, inden man tager turen til Braunlage  (18 km) som er det største skiområde for alpint skiløb i Harzen.

På Turistkontoret kan købes et såkaldt 'Harzcard' der giver adgang til 127 forskellige atraktioner i 48 timer for 27 eur og 17 for børn.

Vandre- og cykelmulighederne vil jeg ikke beskrive nærmere her, da mulighederne nærmest er uudtømmelige.

En klasiker er dog at gå op på Brocken, og tage damptoget ned - eller omvendt.  Her finder man også den gamle grænse mellem øst og vest.

På den opdæmmede sø Okerstausee er der muligt at surfe, ro kajak, eller tage med tur på en turistdamper - der er ca 10 km rundt på søen.

Sluttelig vil jeg nævne at leveomkostningerne er væsentligt lavere end hjemme. Priser på mad i såvel supermarkeder og i restaurenter er mærkbart lavere, ligesom dermed fordel kan laves mange andre indkøb.

Udsigt fra Glockenberg/ Altenau mod Brocken/Bloksbjerg.